[Galaxy S 2] nie odtwarza filmów nagranych na pamięci telefonu
Started By
alfra
, 19 lut 2012 13:57
Napisano 22 luty 2012 - 18:24
Witam !
Przyciskam Volume- i wchodzę w tryb DOWNLOAD (co prawda obrazki co troszkę inne ale wnioskuję że to ten tryb:
http://zapodaj.net/4...9cf94a.jpg.html
http://zapodaj.net/6...7414a1.jpg.html
nie mam pomysłu - nie ma żadnej aplikacji umożliwiającej flashowanie z poziomu telefonu ?
Przyciskam Volume- i wchodzę w tryb DOWNLOAD (co prawda obrazki co troszkę inne ale wnioskuję że to ten tryb:
http://zapodaj.net/4...9cf94a.jpg.html
http://zapodaj.net/6...7414a1.jpg.html
nie mam pomysłu - nie ma żadnej aplikacji umożliwiającej flashowanie z poziomu telefonu ?
Napisano 22 luty 2012 - 19:27
Z tym też już próbował... z tym odin.
Ja już pomysłów nie mam.
Może to być działający w tle antywirus, program KIES o ile nie jest zainstalowany....
Ja już pomysłów nie mam.
Może to być działający w tle antywirus, program KIES o ile nie jest zainstalowany....
--==Android OS - Najbardziej zROOTowany blog w sieci!==--
Jeżeli chcesz komuś podziękować za pomoc, za wstawioną aplikację lub grę wciśnij przycisk Lubię to!
Napisano 22 luty 2012 - 20:48
A jak instalowałeś KIES-a, to go wyłączałeś managerem programów w PC?
Bo Kies nie może działać w tle...
Bo Kies nie może działać w tle...
Jeżeli chcesz komuś podziękować za pomoc, za wstawioną aplikację lub grę wciśnij przycisk Lubię to!
Napisano 23 luty 2012 - 21:29
Szczerze mówiąc pomysłów mi brak.
Możesz pobróbować z inną wersją ODIN-a.
Ale to raczej nie pomoże.
Aktualizacje możesz robisz przez KIES, ale jak on nie widzi nowszych wersji...no to musisz cierpieć.
Chociaż możesz zmienić w ogóle rom.. i wgrać CUSTUM ROM, ale to wiąże się z utratą gwarancji...
Dlatego jest ten program ODIN, aby sobie tą gwarnacje w razie czego przywrócić.
Możesz pobróbować z inną wersją ODIN-a.
Ale to raczej nie pomoże.
Aktualizacje możesz robisz przez KIES, ale jak on nie widzi nowszych wersji...no to musisz cierpieć.
Chociaż możesz zmienić w ogóle rom.. i wgrać CUSTUM ROM, ale to wiąże się z utratą gwarancji...
Dlatego jest ten program ODIN, aby sobie tą gwarnacje w razie czego przywrócić.
Napisano 25 luty 2012 - 19:59
Nowa instalka WIN 7 x64 potem KIES i dalej dooooopa - co fajniejsze jak podłączam do portu USB z tyłu kompa (bezpośrednio na płycie) otrzymuję komunikat : "nie rozpoznano urządzenia USB. Niepowodzenie instalacji urządzenia." W menedżerze urządzeń pojawia się wykrzyknik przy USB root hub i adnotacja, iż jedno z urządzeń USB podłączonych do komputera nie działa właściwie i system Windows nie rozpoznaje go. Nie wiem co zrobić - jakie sterowniki dograć. Jak podłączam telefon z przodu kompa --- zostaje rozpoznany, pojawia się w eksploratorze Windows itd ale w ODINIE go dalej nie ma ,,,
Telefon nie jest rootowany i wszędzie słyszę , że tylko ODINEM mogę sflashować ROM. Tylko jak to zrobić kiedy ODIN nie widzi telefonu ?
Telefon nie jest rootowany i wszędzie słyszę , że tylko ODINEM mogę sflashować ROM. Tylko jak to zrobić kiedy ODIN nie widzi telefonu ?
Napisano 26 luty 2012 - 11:25
CUD _ CUD _ CUD = nowa instalka, zero dodatkowych sterowników i stary ODIN 1.8.5 i ... poszło !!!!!
no ale coby nie było za słodko :
- chciałem wgrać 1 plikowy I9100XILA2 Android 2.3.6 i super fajnie się wgrywa , pisze że wszystko OK ale jak potem sprawdzam wersję androida pod aplikacje / właściwości / o telefonie to nadal pisze iż jest to stary (poprzedni)Android 2.3.4. wersja jądra - 2.6.35.7-I9100XWKI4-CL575468 root@DELL143#2; o co teraz mu chodzi ?
no ale coby nie było za słodko :
- chciałem wgrać 1 plikowy I9100XILA2 Android 2.3.6 i super fajnie się wgrywa , pisze że wszystko OK ale jak potem sprawdzam wersję androida pod aplikacje / właściwości / o telefonie to nadal pisze iż jest to stary (poprzedni)Android 2.3.4. wersja jądra - 2.6.35.7-I9100XWKI4-CL575468 root@DELL143#2; o co teraz mu chodzi ?
Napisano 27 luty 2012 - 13:43
Tu nie ma product code... Tu jest wersja jądra.
Jeżeli kompilacja (np jądro) jest nowe czyli 2.3.6 - jest z 2.3.4 to może tak być. bo to tylko kernel.
Jeżeli masz system od samsunga, nie żaden costum (czyli robiony przez kogo) to gwarancji się nie traci.
więc możesz spać spokojnie.
Na moje oko..lepiej nie mieć brandu t-mobile... jest gorszy, czasem jest powodem błędów.
Jeżeli kompilacja (np jądro) jest nowe czyli 2.3.6 - jest z 2.3.4 to może tak być. bo to tylko kernel.
Jeżeli masz system od samsunga, nie żaden costum (czyli robiony przez kogo) to gwarancji się nie traci.
więc możesz spać spokojnie.
Na moje oko..lepiej nie mieć brandu t-mobile... jest gorszy, czasem jest powodem błędów.